075 - 6420 444
Reserveer uw Eend online

Fortenrally

6 uur
37 Euro p.p. (incl. BTW)
0-12
Familiedag

✓ Start Fortenseizoen 15 april!
✓ U huurt een Eend en ontvangt een routesuggestie
✓ Technische back up aanwezig
✓ € 149,- per Eend, dat is plm. € 37,- bij 4 personen
✓ Het leukst van april tm sept. op zondag en tijdens schoolvakanties.

Fortenrally

Ontdek met de 2CV de forten van de Stelling van Amsterdam

De Fortenrally brengt u langs 13 forten van de Stelling van Amsterdam. Beleef ons Nederlands erfgoed! Tijdens deze rally gaat u zelf met uw gezelschap op pad door Noord-Holland in een 2CV (Lelijk Eendje). Van ons krijgt u een route, een beschrijving van de verschillende forten en lekkers voor onderweg. Tijdens de rally stopt u zelf bij de forten, of natuurlijk bij een gezellig terras. Er is geen begeleider aanwezig, u bepaalt zelf uw programma. Wij zorgen voor de technische back up. 

2CV rally langs forten

Tussen 1880 en 1914 zijn rondom onze hoofdstad 46 forten gebouwd en samen vormen zij een belangrijke verdedigingslinie: de Stelling van Amsterdam. De Stelling staat op de werelderfgoedlijst van Unesco en is een belangrijk historisch monument. Veel forten zijn opengesteld voor het publiek en tijdens uw Fortenrally kunt u stoppen bij een aantal van deze bijzondere monumenten. Ontdek de prachtige natuur in dit gebied en geniet vanuit uw Eend van het uitzicht!

Programma fortenrally:

U haalt ’s ochtends om 10.00 uur de Eend op in Wormer. Na uitleg over de werking van de auto (en natuurlijk het open dakje) kunt u vertrekken. Op de routekaart hebben wij een mooie route langs 13 forten voor u uitgetekend en onderweg leert u meer over de verschillende locaties. Waarom is de Stelling van Amsterdam gebouwd en wat maakt het zo bijzonder? In de informatie doen wij ook suggesties voor lunch of borrel onderweg, maar u bent vrij om te stoppen waar u wilt. Tijdens uw rally rijdt u door het groene gebied in de Beemster, Zaanstreek en Velsen. Oversteken met het pontje, rijden over kronkelende dijkjes, genieten van het Noord-Hollandse landschap en dat allemaal vanuit uw charmante 2CV. Na een gezellige dag (vergeet niet even af te tanken) brengt u om 17.00 uur de auto weer terug in Wormer.

De fortenrally is zeer geschikt als familiefeest of gezinsuitje. Ook de kinderen kunnen mee, zij vinden de 2CV zeker een avontuur!

Inbegrepen:

  • Lelijke Eend naar keuze
  • Programma tussen 10.00 en 17.00
  • Verzekering en schoonmaak
  • Routebeschrijving met leuke stops onderweg
  • Fort! Magazine met beschrijving Forten en Waterlinies
  • Gratis verplaatsen naar andere datum tot 48 uur voor vertrek

 

Werelderfgoed

 

De Stelling van Amsterdam staat al sinds 1996 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. In 2021 is daar de Nieuwe Hollandse Waterlinie ook aan toegevoegd. Samen staan zij nu onder de naam Hollandse Waterlinies op deze lijst naast bijvoorbeeld de Chinese Muur, Mont Saint-Michel, de oude stad van Fez en de piramides van Gizeh. En terecht. Want nergens ter wereld vind je zo’n groot gebied waarin water ooit als bondgenoot fungeerde. Kijk op www.hollandsewaterlinies.nl voor meer informatie over dit werelderfgoed.

Kijk op startfortenseizoen.nl voor het volledige programma en de openingstijden.

 

Reviews

Gemiddelde beoordeling

Op basis van 1 reviews

Uw reservering

Reservering

€149,- incl. BTW per auto
€15,- per persoon (incl. BTW) (1 april tm 30 september)