075 - 6420 444
Reserveer uw Eend online

Zuiderzee Route

6 uur
37 Euro p.p. (incl. BTW)
0-12
Familiedag

✓ Ontdek historische Hollandse steden
✓ U huurt een Eend en ontvangt een routesuggestie
✓ Technische back up aanwezig
✓ € 149,- per Eend, dat is plm. € 37,- p.p. bij 4 personen
✓ Zeer geschikt als familie-uitje

Historische route Edam - Monnickendam - Hoorn

Ontdek de historie van Noord-Holland met het hele gezin! Tijdens onze Zuiderzeeroute bezoeken jullie typisch Hollandse plaatsen als Edam, Monnickendam, Broek in Waterland, Hoorn, Middenbeemster en Durgerdam. Deze plaatsen kennen een rijke geschiedenis: in de oude havens lagen vroeger de schepen van walvisvaarders, ontdekkingsreizigers en handelaren. Leer meer over de strijd tegen het water, de hollandse visserij en kaas. Over de klassieke scheepsbouw én de Beemsterpolder. Dakje open, start de Eend, we gaan!

 

Hoorn - Zuiderzee route

Hoorn - Zuiderzee route

Familieroute met 2CV in Noord-Holland

De Zuiderzeeroute is heel geschikt om met het gezin te doen. Bij aankomst ontvangen jullie van ons een routeboek en een kistje met versnaperingen. Na een uitleg over de 2CV kunnen jullie samen op pad. Vanuit Wormer rijden jullie direct al door de polders: in de 17e eeuw werd dit gebied drooggelegd. Via de bijbehorende dijkjes en bekende kronkelweggetjes kom je al in de buurt van het IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee. De 2CV voelt zich thuis op deze wegen en met het dakje open is uw beleving helemaal compleet.

Uitje met kinderen

Langs de voormalige Zuiderzee vind je plaatsjes waar de tijd lijkt stil te staan. Eeuwen geleden waren dit florerende handelsdorpen: haring, kaas en grondstoffen werden vanuit deze havens door heel Europa gestuurd. In het routeboek lees je hier meer over. Onderweg komen jullie ook door de Beemster: deze bijzondere polder staat niet voor niks op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hoeveel molens waren nodig voor deze drooglegging? Hoe komt Middenbeemster aan zijn naam? Ook voor kinderen is dit leerzaam én leuk!

Dagje uit in eigen land

De Zuiderzeeroute van Ducktrail brengt je langs bekende dorpen. Er zijn geen vaste stops, al zijn er wel suggesties aangegeven. Even stoppen op dat terrasje in de zon? Natuurlijk! Zo maakt u er een ontspannen dag in een 2CV van met elkaar. U heeft de hele dag de tijd. Onderweg is er geen begeleiding, maar bij vragen of technische problemen zijn we altijd telefonisch bereikbaar. Om 17.00 uur verwachten wij u weer terug in Wormer.

De Zuiderzeeroute is door de opzet zeer geschikt voor families en kinderen

 

Inbegrepen:

  • Lelijke Eend naar keuze
  • Programma tussen 10.00 en 17.00
  • Routekit met versnaperingen
  • Verzekering en schoonmaak
  • Routebeschrijving met leuke stops onderweg
  • Gratis verplaatsen naar andere datum tot 48 uur voor vertrek

Uw reservering

Reservering

€149,- incl. BTW per auto